Автор: admin
Публикувано на: 07.04.2010 13:56:01

Рейтинг:

12-годишна
Ако смятате, че драскането по училищни чинове е лошо нещо, което ще донесе само неприятности на вашите деца, то със сигурност ще промените мнението си, след като научите историята на една ученичка от Ню Йорк, решила да “разкраси” чина си.

12-годишна Алекса Гонзалес била заловена да драска по своя чин, но вместо да бъде наказана от учителя или директора, тя била арестувана от повиканите на „местопрестъплението” органи на реда и отведена с белезници.

Въпреки че била унизена пред цялото училище, ученичката в крайна сметка може да остане много доволна от цялата ситуация, защото тя и нейната майка са решили да заведат иск за 1млн. щатски долара за нарушаване правата на малолетна.

Алекса е написала върху своя чин “Обичам приятелите си Аби и Фейт“ и според нея това можело много лесно да се изтрие, като нейното арестуване и последвалият престой в районното са били напълно излишни.

От градската управа са признали, че са извършили грешка, тъй като служителите на реда не са преценили добре ситуацията. Директорът на училището обаче изключил Алекса и не признава, че е сбъркал задето е викнал полицията, а семеен съд пък наложил 8 часа обществено полезен труд на малката ученичка.

Адвокатът на Алекса Гонзалес и нейното семейство е убеден, че те ще спечелят делото и случаят ще послужи за пример, ако в бъдеще някой друг учител, директор или полицай реши да прилага такава строгост върху малолетни за подобни деяния.

Снимка: flickr.com
Галерия Класна стая
12-годишна ученичка иска 1 млн. долара обезщетение
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg